De NMRA

NMRA op het web
Via de website van de NMRA is een schat aan informatie en fotomateriaal te vinden. Dit materiaal behandelt spoorse onderwerpen vanuit de gehele wereld.
» bezoek de site

De Contactgroep NMRA Nederland heeft sterke banden met de NMRA in de Verenigde Staten, een wereldwijde organisatie die sinds 1935 een nog steeds groeiend aantal Standards en RP's heeft opgesteld die het plezier in de modelspoorhobby kunnen vergroten.
Standaards en normeringen die opgesteld zijn om wereldwijd over exact hetzelfde te praten als het gaat over maatvoeringen in de modelspoorhobby en vele andere voorkomende praktijken. Mooie voorbeelden hiervan zijn de RP25 wielen en de DCC sockets voor digitaal bestuurbare treinen.

De NMRA telt ongeveer 25.000 leden wereldwijd. Wij in Nederland zijn de grootste continentale organisatie en werken nauw samen met het British Region van NMRA. Overigens zijn niet al onze leden ook lid van de NMRA en niet alle NMRA-leden in Nederland zijn lid van de Contactgroep. Een en ander is vrije keus welke wij aan de leden laten, hoewel wij natuurlijk graag zien dat de combinatie wel plaats vindt.

De NMRA heeft haar hoofdkantoor in Tennessee, waar ook haar bibliotheek gevestigd is. Maandelijks wordt een magazine uitgegeven, de "Bulletin", met alle voor en over de NMRA van belang zijnde zaken.

Voor meer informatie kunt u de website van de NMRA bezoeken. Wilt u nadere inlichtingen, u aanmelden, of uw lidmaatschap verlengen dan kunt u contact opnemen met:

Don Korthout
Saturnusstraat 12
3204 TV Spijkenisse

tel: 0181 - 61 50 83
e-mail: dkorthout@nmra.nl

Zoek op deze site
Home