Plaatjes kijken

Plaatjes kijken is een heel belangrijk onderdeel van de hobby. Zo leren we vaak hoe het grootbedrijf het doet en komen we soms op hele kiene oplossingen voor een probleem. Maar ook zijn foto's van een bron van inspiratie die ons hekpt bij de bouw van de modelbaan. En af en toe zijn het heel gewoon mooie of leuke plaatjes waar we plezier aan beleven.
Zo trof ik er paar aan die ik u niet wil onhouden.

Metra.jpg

Wie zeurt over een roundhouse voor diesels moet even kijken hoe METRA (het vroegere Chicago Transit Authority) de boel parkeert.

SP.jpg

Na een zomerse onweersbui komt een mixed freight dwars door het stadje heen. Waar? Weet ik niet, misschien is dit wel het bekende Somewhere USA.
Een SD 9 in 'Black Widow' schema op de kop, gevolgd door een Western Pacific GP9, dan weer een SP SD9 en dan nog een of andere SW. Kijk verder en we zien een oude coach en een oude bagage. Dat betekent dat dit niet de 'Daily Special' is. De loc's lijken er op te wijsen dat dit midden 50-tiger jaren is. Maar wat een sfeer heeft deze plaat. Terwijl de SP loc goed in de verf zitten (soms denk je dat SP de loc's kocht met roestgarantie) ziet de WP loc er al aardig bejaard uit. De makers van de foto's zijn helaas onbekend. Ik best meer van ze willen zien.

Heeft u ook mooie plaatjes die u wilt delen? Stuur ze naar doko@tiscal.nl en we zetten ze graag op de site.

DK

Zoek op deze site
Home