Over de Contactgroep

Altijd voorop!
De Contactgroep heeft sinds haar oprichting altijd een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse modelbouwwereld. Zo hebben wij o.a. NetTrack en HoTrack ge´ntroduceerd.En de normen van de NMRA bij een breed publiek bekend gemaakt! Wilt u ook kennismaken met Contactgroep? Word dan lid!
» klik hier om lid te worden

De Contactgroep NMRA Nederland is opgericht op 13 april 1969. Vanaf dat prille begin is het een echte contactgroep geweest; een verzameling mensen die iets gemeen hebben. In ons geval is dat de modelspoorhobby in het algemeen en het gebruik van en de promotie van de Standards en RP's van de NMRA in het bijzonder. We zijn weliswaar erg USA gericht, maar beslist geen Amerikaanse modelspoorclub, er zijn leden met een RET fascinatie, met bewondering voor het Franse smalspoor, voor Deense spoorwegen, Japanse, Zuid Hollandse en ga zo maar door. Wat we wel allemaal willen is het gebruiken van de normeringen en de aanbevolen handelswijzen van de NMRA, de National Model Railroad Association Inc.

De Contactgroep bestaat uit zo'n 125 leden wonend in heel Nederland en enkelen zelfs daarbuiten. Een aantal van onze leden heeft spontaan regio's gevormd om nog beter en nog meer met elkaar in contact te komen om zowel over de hobby te kunnen praten als in de hobby actief te kunnen zijn. Voor meer informatie over de regio's kunt u ofwel hier ofwel links in het menu klikken.

Daarnaast kent de Contactgroep een aantal commissies en natuurlijk een bestuur. Elk half jaar komt de Contactgroep bij elkaar om over de plannen voor het nieuwe jaar te praten (meestal half oktober), of om het afgelopen jaar de revue te laten passeren (meestal half april). In ons clubblad ModelSpoorwegen wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van alles wat in en om de vereniging gebeurt.

Heeft u interesse om lid te worden, of wilt u graag nog wat meer informatie neem dan contact met ons op!

Zoek op deze site
Home